Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού - covid 19, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Σας ενημερώνουμε για τις εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού για το σχ. έτος 2021-22 καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).

Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ:  (Εγκύκλιος-Εγγραφές Δημοτικού)
Για τα δικαιολογητικά εγγραφής:
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας  (αναζητείται από το σχολείο).
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή  (ΑΔΥΜ  ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.)
δ. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας (Ε1 3η σελίδα  ή εκκαθαριστικό, ΔΕΗ,  ΔΕΥΑΠ)
ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.
στ. Αίτηση εγγραφής  (Αίτηση εγγραφής)
ζ.  Αίτηση – δήλωση εγγραφής στο ολοήμερο (Αίτηση -δήλωση εγγραφής στο ολοήμερο)

Παρακαλούνται οι γονείς, για τη δική τους διευκόλυνση και την αποφυγή συνωστισμού, να προσέρχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ. 2621022711) με τη διεύθυνση του σχολείου,
 με στόχο  την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/).
 
Δευτέρα          από 09:30-12:00
Τρίτη              από 09:30-12:00               
Τετάρτη          από 09:30-12:00            
Πέμπτη           από 08.45-10.45
Παρασκευή    από 09:30-12:00
 

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη ζώνη του σχολείου:
Ζώνες σχολείων

Περισσότερες Πληροφορίες: (τηλ. 2621022711)

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα της Πρωινής Ζώνης
Οι μαθητές/τριες μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

 Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν  να εγγράφονται:
 1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
 2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,
• πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,
•πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε. με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

Η εγγραφή των μαθητών/τριών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00)
Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου