Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Αγαπητοί γονείς

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους, θα παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.

Ωράριο προγράμματος.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ώρα   Από     Έως

1η   14:10 - 14:40

2η   14:50 - 15:20

3η   15:30 - 16:00

4η   16:10 - 16:40

5η   16:50 - 17:20

 Επίσης, κρίνεται σκόπιμο μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί να συνδέονται πριν από την έναρξη των μαθημάτων για την υλοποίηση δοκιμών (μικρόφωνο, εικόνα, ήχος κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίησή του. Θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 16 & 17  Νοεμβρίου, θα λάβει χώρα γενική προετοιμασία και αναπροσαρμογή των Ωρολογίων Προγραμμάτων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οι μαθητές/τριες οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Εμείς θα είμαστε κοντά στα παιδιά και σε εσάς όπως κάναμε μέχρι τώρα. Θα συνεργαστούμε όλοι (εκπαιδευτικοί και γονείς) για το καλό των παιδιών. Θα λάβετε πληροφορίες για τη διαδικασία και το πρόγραμμα.

  • Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση.
  • Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.
  • Θα λειτουργήσει  η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με δύο τρόπους,με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

Α. Εκπαιδευτική τηλεόραση

Από τη Δευτέρα το πρωί 16/11/2020 στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού.

Β. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση  

Από τη Δευτέρα, θα καταρτιστούν προγράμματα σύγχρονης υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης και θα γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί θα στείλουν στους μαθητές με ηλεκτρονικό μήνυμα, τις λεπτομέρειες σύνδεσής τους στην ψηφιακή τάξη. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την παροχή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο:    https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου